14 mar. 2016

"Hai la Hora!" La Clubul Taranului Roman

Stiti muzeul acela mare de la Piata Victoriei, numit si Muzeul Taranului Roman, langa Antipa? In spate se afla si un restaurant cu tersa, cochet si gustos. Are amenajata o sala de expozitie, dar si doua incaperi pentru spectacole.
Personalul este foarte amabil, iar preturile sunt pentru orice buzunar. In sala principal, de jur imprejur sunt atarnate fotografii ce ilustreaza viata satului romanesc. O idee excelenta!
O idee si mai buna a fost aceea de a gazdui spectacole de muzica traditionala. Nu numai ca atrage "consumatori" ai dansului traditional si al veseliei, dar promoveaza si tinerele valori. Este o dovada a faptului ca occidentalismul nu ne ia inca pe sus.
Aici am intalnit, intr-o seara de marti, trei tineri voiosi, talentati si aratosi, pentru care muzica romaneasca inseamna un stil de viata.
Dintr-o vorba in alta am aflat ca sunt din Maramures si ca ar face tot posibilul pentru a duce mai departe traditiile zonei din care provin. Victor (voce si clarinet), Ionut (vioara) si Catalin (clape) canta si povestesc cu drag despre “meseria” pe care o practica. Afirma fara sa clipeasca ca ceea ce fac, fac din toata inima, canta de cand se stiu si nu se dau inapoi. Daca ar lua-o de la capat, ar alege aceeasi cale. Au mostenit talentul de la parinti, acestia idrumandu-i mai departe catre o cariera de succes. 
Toti sunt absolventi ai Facultatii de Muzica si au pus bazele proiectului “Hai la hora!”. Sunt sustinuti de prieteni si rude, iar cel mai mare sprijin il gasesc in Dumnezeu. Sunt credinciosi si sunt siguri ca vor ajunge departe cu ajutorul Lui.
Mereu cu zambetul pe buze, pusi pe glume si carismatici. Asa i-as putea descrie pe cei trei moroseni plini de viata care viseaza la o Romanie mai “dreapta”.
Daca sunteti curiosi si aveti nevoie de o gura de aer proaspat, ii gasiti in serile de marti la Clubul Taranului Roman.

Pentru mai multe informatii privind evenimentele, accesati pagina de Facebook Hai La Hora!





Galerie foto:









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu