13 mar. 2016

Poate ca pentru tine a fost o zi obisnuita, dar pentru ei a fost cea mai grea de pana acum.

Fiecare zi ne aduce ceva nou, fiecare zi este o noua provocare. De cele mai multe ori nu stim sa profitam de asta. Ne plangem ca am pierdut metroul sau ca s-a stricat filtrul de cafea. In realitate, toate acestea sunt nimicuri. Adevaratele zile proaste sunt cele in care pierdem pe cineva drag sau propria sanatate este pusa in pericol.
Ganditi-va ca astazi cineva si-a condus parintele pe ultimul drum, ganditi-va ca astazi cineva a aflat cate luni mai are de trait. Ganditi-va numai la cate nenorociri se intampla zilnic, la cati oameni sufera exact in momentul in care voi cititi aceste randuri.
Viata pe Pamant a fost data cu un scop, acela de a fi traita in fiecare zi. Cu anii am inteles aceste cuvinte, iar acum ma bucur de fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Cu totii ar trebui sa facem asta. Chiar daca nu ne surade in fiecare zi, soarta ne este scrisa intr-un singur volum. Nu mai multe. Un singur volum ce contine toti anii pe care ii petrecem impreuna.
O clipa pierduta fara rost este o clipa ineexistenta. Nu se considera ca o secunda din viata.
Incerc sa ma pun in locul celor pe care ii vad la televizor, in locul celor care sunt difuzati la capitolul “decedati”. Ei au trait oare cand trebuia? Acum le-a venit momentul, iar cei mai multi nu au apucat sa isi ia ramas-bun de la cei dragi. Dar le-au spus cuvintele potrivite in momentele potrivite?
Cineva spunea candva ca “O zi in care nu ai murit, este o zi perfecta.” Asa este. As putea completa cu multe alte cuvinte aceasta replica. As putea spune ca “O zi in care nu ai stat degeaba …” , “O zi in care nu te-ai plans …” “O zi in care nu te-ai suparat din lucruri marunte … “ “ … este o zi perfecta.”
Poate ca atunci cand vei vrea sa faci ceva ce ti-ai propus de mult, va fi prea tarziu. Vei ramane cu regretul si nu vei sti cum s-a incheiat. Daca o faci acum, probabil va fi cel mai bun lucru care ti s-a intamplat. Gandeste-te ca altii nu au apucat sa o faca. 
Ai un moment extraodinar acum, nu il pierde. Probabil ca in acest moment cineva incearca sa isi ia viata, probabil ca in acest moment cineva moare intr-un accident de masina. El nu va apucat sa isi traiasca visul. Tu poti. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu