12 mar. 2016

Adevarata bogatie sufleteasca

Ce ai face cu un million de dolari? Ti-ai cumpara o casa, o masina, ai merge intr-o vacanta luxoasa?! Posibil ca raspunsurile la toate aceste intrebari sa fie “DA!”, dar sunt lucruri in viata pe care banii nu le pot cumpara. Sunt oameni care nu pot fi rascumparati, indiferent de suma, pentru ca ei au plecat pentru totdeauna.
Exista milioane de oameni care ar face orice pentru a se lafai o viata intreaga in aur, dar sunt si altii care nu vor decat linistea unui camin.
Acei oameni sunt cei mai pretiosi.
Oamneii simpli, care nu cer nimic in schimb. Oamenii care vor tot ce este mai bun pentru cei dragi. Acei oameni care lucreaza zi si noapte pentru a le oferi un trai mai bun copiilor.
Cand tii la cineva nu mai iei in seama propria conditie, nu te mai uiti la neajunsurile tale. Cand tii la cineva cu adevarat ai face orice ca acelui om sa nu ii lipseasca nimic.
Ai da toata averea pentru a-ti mai strange o copilul la piept, ai munci pana la epuizare pentru a-i oferi fratelui mai mic un trai decent sau pentru a le oferi parintilor cele mai bune conditii la batranete.
Nu exista granite pe care sa nu o treci atunci cand ai bani, dar de cele mai multe ori granitele trebuie sa fie sentimentale. Sentimentale si sincere. Trebuie sa iti doresti cu adevarat acele lucruri, iar ele sa nu fie banale si egoiste. Nimeni nu s-a imbogatit din egoism.

In orice caz, orice suflet sincer si plin de iubire, este un suflet bogat. Orice suma ar fi prea mica pentru a-l cumpara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu